Általános Szerződési Feltételek

A webáruház címe:

www.mininatura.com

A webáruház üzemeltetőjének adatai:

Cégnév: Tóth Tímea ev.

A szolgáltató székhelye: 4324 Kállósemjén Kossuth út 125.

Adószám: 53055451-1-35

Számlaszám: OTP Bank 11773449-00661746-00000000

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség: info@mininatura.com

Telefonos elérhetőség: 06-30/ 408-5275

Az általános szerződési feltételek elfogadása

Amennyiben a Vevő vásárolni szeretne a Webáruházon keresztül, úgy köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit.

Ha a vásárló nem fogadja el az ÁSZF feltételeit, akkor nem veheti igénybe a webáruház szolgáltatásait, azaz nem vásárolhat.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

Az adásvételi szerződés létrejötte:

Ha a Vásárló megrendelést küld a Webáruház oldalán, és a szolgáltató ezt e-mailben visszaigazolta, adásvételi szerződés jön létre a Vásárló és a szolgáltató között.

A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, arra Magyarország jogszabályai érvényesek.

A megrendelés folyamata

 1. Ha kiválasztottad a megvásárolni kívánt terméket, kattints a KOSÁRBA gombra.
 2. Abban az esetben ha tovább szeretnél vásárolni kattints a BEZÁROM gombra. Így visszatérhetsz a termékekhez, az általad előzőleg kiválasztott áru a kosaradban lesz.
 3. A KOSÁR gombra kattintva megjelennek azok az áruk, amiket kiválasztottál. Itt lehetőséged van módosítani a darabszámot vagy törölni a nem kívánt terméket.
 4. Ha a kosár tartalma megfelelő, akkor a MEGRENDELEM gombbal kezdeményezheted a megrendelést.
 5. Ezután 3 opció közül választhatsz: REGISZTRÁLOK AZ OLDALRA (ha ezt a lehetőséget választod, akkor következő alkalommal gördülékenyebben fog menni a vásárlás), NEM REGISZTRÁLOK (ebben az esetben vendégként vásárolsz, és következő vásárlásnál újra meg kell majd adnod a megrendeléshez szükséges adatokat), VISSZATÉRŐ ÜGYFÉL VAGYOK (itt az e-mail és jelszó megadásával tudsz bejelentkezni a fiókodba)
 6. A megrendelés leadásának utolsó lépéseként a Pénztárban található, rendelési és számlázási információkat kell megadni, illetve kiválasztani a fizetés és szállítás módját.
 7. Ezután a MEGRENDELEM gombra kattints, mellyel rendelésedet elküldöd nekünk.
 8. Egy automatikus e-mail kapsz majd a rendelésedről, erre kérünk ne válaszolj.
 9. Rendelésed akkor válik élővé ha azt e-mailben visszaigazoljuk. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 48 órán belül megtörténik.

Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kapsz az általad megadott e-mail címre visszaigazolást, úgy kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén, vagy ellenőrizd a levélszemét/spam mappát a levelező rendszeredben.

A hatályos jogszabályok szerint, amennyiben nem érkezik meg a visszaigazoló e-mailünk 48 órán belül, úgy mentesülsz az ajánlati kötöttség vagy szerződés kötelezettség alól.

A rendelés teljesítésének megkezdéséig lehetőséged van a rendelésed törlésére elektronikus úton. Írásos formában, a mininaturahungary@gmail.com e-mail címre küldött levélen keresztül tudod rendelésedet módosítani vagy pedig visszavonni azt.

 Elállási jog

A Webáruház vásárlóit megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5) Korm. rendelet szerinti elállási jog, melyet a termék kézhezvételét követő 14 munkanapon belül lehet gyakorolni.

Ebben az esetben a szolgáltató köteles a sérülésmentes, hibátlan árucikkért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az árucikk visszaszolgáltatását követő 30 napon belül.

A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint az árucikk visszaszolgáltatásának költségei is a Megrendelőt terhelik.

A vásárló a termék átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Csak abban az esetben állhat el a vevő a vásárlástól,

amennyiben sértetlenül, felbontatlanul, gyári csomagolásában, minden tartozékával együtt (címke, számla) 14 munkanapon belül jelzi e-mailben, írásos módon.

A termék szállítási költségei, illetve a csomagolás vagy a termék sérüléséből adódó költségek a Vásárlót terhelik, melyeket a termék visszatéritendő vételárából levonunk.

Az eladó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárainak megtérítését.

A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.

Elállás esetén a terméket a vásárló nem veheti használatba.

Visszaküldés menete

 1. Küldj egy e-mailt a rendelésed részleteivel az info@mininatura.com  címre, melyben jelzed visszaküldési szándékodat.
 2. Ezután küldünk Neked egy visszaigazoló e-mailt, melyben jelezzük hogy regisztáltuk visszaküldési szándékodat.
 3. Küldd el nekünk a csomagot, az e-mailben elküldött címre. (utánvéttel küldött csomagot nem áll módunkban átvenni)
 4. Add meg bankszámlaszámodat a info@mininatura.com címen, melyre szeretnéd hogy a visszautalás megérkezzen.

Webáruházunk kizárólag sérülésmentes, bontatlan, szagmentes, sértetlen gyári csomagolásban visszaszolgáltatott termék esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.

Abban az esetben, ha a terméket használatba vetted, vagy sérül a gyári csomagolás, a termék értékének csökkenésével járt, úgy a terméket NEM, vagy csak érték egyeztetéssel tudjuk visszavenni.

Garancia

Az eladó az általa eladott termékekre a hatályos jogszabályoknak megfelelő garanciát, illetve szavatosságot vállal.

151/2003. (IX.22) Korm. rendelet és annak módosításai

Az eladó a megvásárolt termékekre vonatkozóan visszafizetési vagy cseregaranciát abban az esetben vállal, ha az adott termék bizonyítottan hibás és a hiba bizonyítottan a termékek átvétele előtt keletkezett.

Amennyiben a termékekkel kapcsolatban minőségi hiba (gyártási vagy anyaghiba) merül fel, ezt az átvételtől számított 14 napon belül fényképekkel és a hiba részletes leírásával jelezd nekünk e-mailben.

A terméket eredeti csomagolásban a számlával együtt küldd vissza nekünk. Ezután mi a visszaküldött terméket megvizsgáljuk és amennyiben a reklamáció jogosságáról megbizonyosodunk, a termék vételárát és a visszaküldés költségét megtérítjük.

Az árucikk cseréje

Ha nem jó a megrendelt termék mérete, akkor kicseréljük azt 14 napon belül a kívánt méretre abban az esetben, ha árukészletünkben elérhető az adott méret. Ha a termék nem elérhető a kívánt méretben, úgy élhetsz az elállás jogával vagy pedig választhatsz másik terméket. Ilyen esetben a szállítási költség a vásárlót terheli. A kellemetlenségek elkerülése végett, kérhetsz tőlünk részletesebb méretadatokat e-mailben a kiválasztott termékekkel kapcsolatban.

Használt vagy mosott ruhát higiéniai okokból semmilyen körülmények között nem veszünk vissza.

A fentiek elolvasásának hiányából adódó kellemetlenségekért felelősséget nem vállalunk!