Az óceán és én – Jánosi Brigitta

1,590 Ft

Ezzel a füzettel a célom megmutatni a jelenlegi helyzet káros hatásait a Föld külöbböző részein, elsőként a vizekben, az óceánban. Az, hogy mi, itthon mit, és mennyit dobunk ki, milyen, és mekkora hatással van a világtengerekre. 3 mesét és két verset tartalmaz.

A mesék bemutatják, mekkora kárt szenvednek el az állatok, elveszítik otthonaikat, költözni, menekülni kényszerülnek. Ugyanakkor nem csak a nagyokra érvényes ez, hanem egész pici mikroorganizmusokra, ugyanakkor a füzetben a kicsik alkalmazható megoldásokra lelnek. A füzet ajándék színező mellett tartalmaz még egy foglalkoztató feladatot a téma elmélyítése érdekében.

Mérete: A5 Oldalak: 16

1 készleten

Leírás

A Zoé meséiről!

Kislányomnak, és pár sikertelen, fogzós altatásnak köszönhetően derült ki, hogy birtoklom a meseírás képességét. Az én autoimmun betegségeim, és a szülői vágy, miszerint a legjobbat akarom a gyerekemnek hozta, hogy a környezetvédelem iránti érzékenyítést választottam. Végzettségemet tekintve Pedagógiai asszisztens vagyok, tapasztalatot óvodában, iskolában szereztem, munkaviszonyom jelenleg a gyermekvédelem területén van. Kisebb testvéreim ugyancsak hozzájárultak a tapasztalatszerzéshez anyává válásom előtt. A zöld nevelésben, az érzékenyítésben a siker érdekében célszerű minél kisebb korban elkezdeni foglalkozni a témával, hiszen mindig vannak kérdéseik, miért ne válaszolhatnánk meg? A mesék, versek egy olyan eszközt adnak kezünkbe, amellyel vétek lenne nem élni. Minél biztosabb alapokra építkezünk, annál biztosabb a siker, egy környezettudatos felnőtt.

Ahhoz, hogy a legkisebbek figyelme minél nagyobb sikerrel leköthető legyen, rövid meséket, verseket írok, ezért nem több oldalas könyvek, hanem füzetek születnek különféle témákban

Óvónői vélemény a füzetemről:

“Elolvastam a könyvet, nagyon tetszik!
Tetszik a nyelvtani “egyszerűség”, ami a Gyerekeknek szól! Valamint az is, hogy kapnak magyarázatot a számukra még nem biztos, hogy

érthető kifejezésekre (pl. globális felmelegedés), azonban “nyitva
hagyod a kapukat” a további ötletelésre, ismeret közlésre, – átadásra

akár egy beszélgető körhöz, esetleg egy környezeti neveléshez, vizuális
tevékenységhez is kapcsolhatóan.
A versek nagyon jók. A nagycsoportosokkal szerintem el is sajátíthatóak… ”