Geo a környezettudatos kiskamasz

2,700 Ft

Szerzői ajánlás:

Nem lehet túlhangsúlyozni a környezettudatos, természetközeli nevelés fontosságát. Geo világát megismerve ráébredhetnek a gyerekek, (és szüleik) arra, hogy az egyszerű és tudatos út a fenntartható életforma. Földanya megadott számunkra mindent, ami az életünkhöz szükséges és még megannyi csodát. Geo jól tudja, hogy ezekre az ajándékokra vigyáznunk kell, az ehhez szükséges lépéseket el is meséli az olvasóknak.

Ezt a 48 oldalas, szépen illusztrált könyvet minden családnak érdemes olvasnia!

 

Tartalom:

Gerendás Olivér, azaz Geo éles eszének és az őt körülvevő gondolkodó embereknek köszönhetően környezettudatosan éli mindennapjait. Kiismeri magát a folyamatos vásárlásra buzdító világ zsákutcain, egy reklám sem tántorítja el attól, hogy tudja mi az, amire valóban szüksége van. Jól tudja, hogy az élet maga a csoda. De az élet törékeny, védtelen és sebezhető. Illés bácsinak el is árulja mi szeretne lenni, ha felnő. Barátaival megfigyeli és csodálja a természetet, szemetet szed, nagyokat játszik az erdőben, biotermesztést folytat, hulladékmentesen él, segít másokon és nagyon élvezi a környékbeli emberek társaságát. Társaival elképzelnek egy új világot, ahol minden élőlény nyugalomban élheti életét. Hogyan válhat valóra mindez? Geo lépésről-lépésre elmeséli mit, miért és hogyan csinál. Ha Geón múlna, Földanya még biztosan lakható és boldog hely lenne évszázadok múlva is!

 

A szerzőről:

Zakarné Varjas Kata első mesekönyve. A biogazdálkodás szakirányon végzett kertészmérnök, két gyermekes családanya nem tudta tovább tétlenül nézni bolygónk pusztulását. Elhatározta, hogy megmutatja a gyermekek számára, hogy mire kell odafigyelnünk ahhoz, hogy Földanya többi faja is teljes életet élhessen az emberiség mellett.

 

Magánkiadás (2018)

Terjedelem: 48 oldal

ISBN: 978-615-00-3454-6

Elfogyott