Mese a hópihegyermekekről

2,490 Ft

A Hópihegyermekek hívására Panni eljut a Hókirálynő birodalmába, ahol minden tündöklően fehér és csillogó. Csodálatos ez a világ. Ám a gyönyörű kastély és a kedves fogadtatás ellenére Panni mégis hazavágyik. Mi minden történhet egy kislánnyal egyetlen téli délután alatt? Ezt tudhatjuk meg Sybille von Olfers 1905-ben készült első képes mesekönyvéből.

Sybille von Olfers klasszikus meséin generációk nőttek fel Európa számos országában. Immár magyar nyelven is élvezhetjük kedves történeteit és művészi illusztrációit.

Elfogyott

Leírás

Sibylle von Olfers (1881. május 8.–1916. január 29.) a család öt gyermeke közül harmadikként született, egy kelet-poroszországi kastélyban. Nagynénje támogatásával művészeti tanulmányokat folytatott. Huszonöt évesen bevonult a Szent Erzsébet-apáca rendbe. Ettől fogva művészetet tanított a helyi iskolában, és gyermekkönyveket illusztrált. Fiatalon, harmincnégy évesen halt meg tüdőgyulladásban. Rövid élete alatt nyolc mesekönyvet írt és illusztrált.

Első könyve, a Mese a hópihegyermekekről 1905-ben; további könyvei: Mese a Virággyermekekről 1906-ban; Mese a Nyúlgyermekekről 1906-ban; Történet a kék nadrágos kisfiúról 1906-ban; Hercegkisasszony az Erdőben 1909-ben; Mese a Szélgyermekekről 1910-ben; Az Oroszlánkirály Története 1912-ben; végül Mese a Pillangógyermekekről 1916-ban jelent meg. Életrajzának fontos jellemzője a természet közelében töltött gyermekkor. A kisgyermek Sybille rengeteg időt töltött a szabadban, játszott és sétált a közeli erdőben. Gyermeki fantáziája által betekintést nyerhetett az erdő törpéinek, manóinak és tündéreinek csodás világába. Talán ezeket az apró lényeket láthatjuk viszont könyveinek illusztrációiban. Sybille szárnyaló fantáziája és a művészet iránti vonzalma már kora gyermekkorában megmutatkozott. A tanulásban eleinte nem jeleskedett, a tanórákon is inkább saját belső világába merült. Testvérei, leginkább kishúga élvezhette korán megmutatkozó tehetségét a számára készített első rajzokban. Művészetére jellemző, a finom, aprólékos ábrázolás, és a korabeli, szecessziós díszítésmód.
ZENGŐKERT KÖNYVEK | ISBN 978-615-00-3998-5 |