Mese a virággyermekekről

2,490 Ft

Lent, a felszín alatt a virággyermekek átalusszák a hosszú és hideg telet. A tavasz érkeztével felébrednek, és Föld Anyó segítségével szorgalmasan munkához látnak. Megvarrják színes ruháikat és segítenek a bogaraknak kifényesíteni a páncéljukat.

Sybille von Olfers klasszikus meséin generációk nőttek fel Európa számos országában.
Immár magyar nyelven is élvezhetjük ezt a kedves történetet és a finom, művészi illusztrációkat.

ZENGŐKERT KÖNYVEK | ISBN 978-615–00-0764 |

3 készleten

Leírás

Sibylle von Olfers (1881. május 8.–1916. január 29.) a család öt gyermeke közül harmadikként született, egy kelet-poroszországi kastélyban. Nagynénje támogatásával művészeti tanulmányokat folytatott. Huszonöt évesen bevonult a Szent Erzsébet-apáca rendbe. Ettől fogva művészetet tanított a helyi iskolában, és gyermekkönyveket illusztrált. Fiatalon, harmincnégy évesen halt meg tüdőgyulladásban. Rövid élete alatt nyolc mesekönyvet írt és illusztrált.

Első könyve, a Mese a hópihegyermekekről 1905-ben; további könyvei: Mese a Virággyermekekről 1906-ban; Mese a Nyúlgyermekekről 1906-ban; Történet a kék nadrágos kisfiúról 1906-ban; Hercegkisasszony az Erdőben 1909-ben; Mese a Szélgyermekekről 1910-ben; Az Oroszlánkirály Története 1912-ben; végül Mese a Pillangógyermekekről 1916-ban jelent meg. Életrajzának fontos jellemzője a természet közelében töltött gyermekkor. A kisgyermek Sybille rengeteg időt töltött a szabadban, játszott és sétált a közeli erdőben. Gyermeki fantáziája által betekintést nyerhetett az erdő törpéinek, manóinak és tündéreinek csodás világába. Talán ezeket az apró lényeket láthatjuk viszont könyveinek illusztrációiban. Sybille szárnyaló fantáziája és a művészet iránti vonzalma már kora gyermekkorában megmutatkozott. A tanulásban eleinte nem jeleskedett, a tanórákon is inkább saját belső világába merült. Testvérei, leginkább kishúga élvezhette korán megmutatkozó tehetségét a számára készített első rajzokban. Művészetére jellemző, a finom, aprólékos ábrázolás, és a korabeli, szecessziós díszítésmód.