Naptojás

3,990 Ft

Hatalmas narancssárga gömb hever az erdei mohapárnán. Csak nem az égből pottyant le egy Naptojás? Az erdő apró tündére és barátai összegyűlnek, hogy megfejtsék a rejtélyt. Együtt sírnak és nevetnek, vetnek bukfencet és menekülnek. Kalandra fel! A végén minden napfényre kerül…

Elsa Beskow Naptojás című meséjét olvasva bepillanthatunk az erdő apró lényeinek világába. Megtudhatjuk, hogy a különböző tulajdonságokkal rendelkező szereplők, hogyan lesznek úrrá egy kezdetben hatalmasnak tűnő problémán.

Elsa Beskow kiváló jellemábrázolását a gyönyörű illusztrációk még különlegesebbé teszik. Remek olvasmány 4-5 éves kortól mindenkinek, aki szeret jó történeteket olvasni. Még 9 éves gyermekeknek is mesélhető ez a mókás történet, kipróbáltuk!
ZENGŐKERT KÖNYVEK | ISBN 978-615-00-3471-3 | 
29,5 × 24,5 cm, 28 oldal

5 készleten

Leírás

Elsa Beskow: (1874. február 11. – 1953. június 30.), leánykori nevén Elsa Maartmann, hatgyermekes család második gyermekeként látta meg a napvilágot. A gyermek Elsa nagyon szerette a tündérmeséket, így történt, hogy ugyan még alig tudott beszélni, mégis mesét mondott a testvéreinek. Anyai nagyanyja, aki sok szép történetet és mondókát ismert különösen nagy hatással volt későbbi művészetére. Emellett a kicsi Elsa tavasszal és nyáron fákat és virágokat rajzolva képes volt órákat tölteni egyedül a szabadban. Ekkor gyűjtötte össze azt a tiszta és csodákra figyelmes tudást a természetről, amit felnőtt korában megjelenített illusztrációiban.

Tizenöt éves volt, amikor édesapja tüdőgyulladásban meghalt. Ekkor költözött a lehetetlen anyagi helyzetbe került hatgyermekes család édesanyjuk testvéreihez, akik akkoriban már együtt éltek. Az irodalom, a zene és az egyéb művészetek központi szerepet töltöttek be otthonukban. A nagynénik és a nagybácsi, haladó szellemiségű emberek lévén, nagy gondot fordítottak a gyermeknevelés kérdésére. Elsa Beskow egyes műveiben tetten érhető a családjában megtapasztalt szeretetteljes légkör és az egymás iránti gondoskodás. Elsa Beskow munkássága hatalmas ívű, rengeteg könyvet írt és illusztrált. Igyekszünk kiválogatni a legszebb gyöngyszemeket és minél többet magyar nyelven is elérhetővé tenni.