Tigris leszek – Jánosi Brigitta

1,690 Ft

Az állatvilág helyzete összefügg a környezetvédelemmel, annak szükségességével. Így éppúgy érzékenyíteni kell ebben az irányban is a kicsiket, ilyen téma például a veszélyeztetett állatfajok helyzete ma. Meg kell őket ismerniük a megoldásokkal.

Azokkal a megoldásokkal, amelyekkel akár a gyerekek is támogathatják egy-egy faj fennmaradását. Ezen kívül tudom, nem minden apróság kapható a zöld mesékre, őket is célom az állatokra fókuszált füzetekkel megfogni. A Tigris leszek mesefüzet egy kislány vágyán, annak teljesülésén keresztül mutatja be a fajt, egy ajándék térképpel a közepén, amelyen követhető a történet vagy társasjátékká alakítható.

Mérete: A5 Oldalak: 12

8 készleten

Kategória:

Leírás

A Zoé meséiről!

Kislányomnak, és pár sikertelen, fogzós altatásnak köszönhetően derült ki, hogy birtoklom a meseírás képességét. Az én autoimmun betegségeim, és a szülői vágy, miszerint a legjobbat akarom a gyerekemnek hozta, hogy a környezetvédelem iránti érzékenyítést választottam.

Végzettségemet tekintve Pedagógiai asszisztens vagyok, tapasztalatot óvodában, iskolában szereztem, munkaviszonyom jelenleg a gyermekvédelem területén van. Kisebb testvéreim ugyancsak hozzájárultak a tapasztalatszerzéshez anyává válásom előtt. A zöld nevelésben, az érzékenyítésben a siker érdekében célszerű minél kisebb korban elkezdeni foglalkozni a témával, hiszen mindig vannak kérdéseik, miért ne válaszolhatnánk meg? A mesék, versek egy olyan eszközt adnak kezünkbe, amellyel vétek lenne nem élni. Minél biztosabb alapokra építkezünk, annál biztosabb a siker, egy környezettudatos felnőtt

Óvónői vélemény a füzetemről:

“Elolvastam a könyvet, nagyon tetszik!
Tetszik a nyelvtani “egyszerűség”, ami a Gyerekeknek szól! Valamint az is, hogy kapnak magyarázatot a számukra még nem biztos, hogy

érthető kifejezésekre (pl. globális felmelegedés), azonban “nyitva
hagyod a kapukat” a további ötletelésre, ismeret közlésre, – átadásra

akár egy beszélgető körhöz, esetleg egy környezeti neveléshez, vizuális
tevékenységhez is kapcsolhatóan.
A versek nagyon jók. A nagycsoportosokkal szerintem el is sajátíthatóak… ”