Zengőkert – Törpegyermekek

3,990 Ft

Bújócskázni a mókusokkal ősszel, szánkózni a nyuszival télen. Minden évszaknak megvan a maga bája. Ám történetünkben mégis a tavasz tartogatja a legnagyobb meglepetést…

Elsa Beskow művészien illusztrált meséi a múlt század eleje óta Nyugat-Európa több országában is ismertté váltak. A magyar kiadás megjelenésével nem versenyre kelni szeretnénk a kiváló magyar meseirodalommal, hanem a svéd írónő klasszikus műveinek segítségével kicsik és nagyok elé tárni a természet szépségét és rejtett valóságát.

4 készleten

Leírás

Elsa Beskow: (1874. február 11. – 1953. június 30.), leánykori nevén Elsa Maartmann, hatgyermekes család második gyermekeként látta meg a napvilágot. A gyermek Elsa nagyon szerette a tündérmeséket, így történt, hogy ugyan még alig tudott beszélni, mégis mesét mondott a testvéreinek. Anyai nagyanyja, aki sok szép történetet és mondókát ismert különösen nagy hatással volt későbbi művészetére. Emellett a kicsi Elsa tavasszal és nyáron fákat és virágokat rajzolva képes volt órákat tölteni egyedül a szabadban. Ekkor gyűjtötte össze azt a tiszta és csodákra figyelmes tudást a természetről, amit felnőtt korában megjelenített illusztrációiban.

Tizenöt éves volt, amikor édesapja tüdőgyulladásban meghalt. Ekkor költözött a lehetetlen anyagi helyzetbe került hatgyermekes család édesanyjuk testvéreihez, akik akkoriban már együtt éltek. Az irodalom, a zene és az egyéb művészetek központi szerepet töltöttek be otthonukban. A nagynénik és a nagybácsi, haladó szellemiségű emberek lévén, nagy gondot fordítottak a gyermeknevelés kérdésére. Elsa Beskow egyes műveiben tetten érhető a családjában megtapasztalt szeretetteljes légkör és az egymás iránti gondoskodás. Elsa Beskow munkássága hatalmas ívű, rengeteg könyvet írt és illusztrált. Igyekszünk kiválogatni a legszebb gyöngyszemeket és minél többet magyar nyelven is elérhetővé tenni.
ZENGŐKERT KÖNYVEK | ISBN 978-615–00-0764 | 
29,5 x 24,5 cm, 32 oldal