A Småfolk gyermekruha márka régi kedvencem, így duplán öröm hogy ezeket a minőségi, vidám darabokat elsőként hozhattam be Magyarországra, és mutathattam meg az itthoni anyukáknak.

A márka 2004-ben alakult Dániában egy családi vállalkozásként. Jelenleg már több mint 600 üzletben és 22 országban megtalálhatóak.

A tervezőt saját gyermekkora inspirálja, amikor a gyerekek még gyerekek lehettek, nem pedig mini felnőttek. Ezek a ruhák visszarepítenek minket a 70-es évek vidám hangulatába.

Már első ránézésre és tapintásra is észre lehet venni a ruhák kiváló minőségét, és az még csak további plusz, hogy a termékeik mindegyike OEKO-TEX vagy GOTS-minősítéssel rendelkezik.

www.smafolk.dk

Småfolk mérettáblázat 

A DUNS Sweden egy svéd márka – amely már több mint 35 országban van jelen- 2007-ben jött létre.

A vállalkozás koncepcióját a következő három szóval lehet jellemezni a legjobban:

ORGANIKUS – UNISEX – EGYEDI

Évente 4 (6) különböző kollekciót dobnak piacra, egyedi mintákkal, melyek nem, vagy csak ritka esetben ismétlődnek. Szenvedélyes DUNS gyűjtők vannak szerte a nagyvilágban, kényelmes, különleges ruhák, egyből kiszúrod a tömegből.

A DUNS Sweden ruhák kizárólag GOTS- minősített organikus pamutból készülnek, Indiában. Rendkívül büszkék arra, hogy alkalmazottaik megfelelő bánásmódban részesülnek (ez a GOTS minősítés egyik kritériuma).

Ez mit jelent pontosan? Például azt, hogy a munkások az átlag fizetésen felül keresnek, a túlóra nem kötelező, és minden esetben fizetett, figyelembe veszik a nagy hőséget, és aszerint osztják be a munkaórákat. A gyár minden szempontból megfelel a biztonsági előírásoknak, így elkerülhetőek a balesetek.

A teljes gyártási folyamatba betekintést nyerhetünk, a képek magukért beszélnek:

http://www.dunssweden.se/docs/production.htm

Amikor GOTS- minősített terméket vásárolsz nyugodt szívvel hátradőlhetsz, hiszen az organikus összetevőknek, az ellenőrzött festékanyagoknak köszönhetően egy tiszta, mindenféle káros vegyianyagoktól mentes termékhez jutsz. Ez nem csak a gyermekednek jó, életmentő a bolygónknak, és azoknak az ázsiai embereknek is, akik a nyomor helyett egy élhető életet kapnak cserébe.

Ez a lengyel – svéd gyerekruha márka kiváló minőségű, 100% GOTS- minősített organikus pamutból készült, szuper cool, színes és vidám ruhákat gyárt és forgalmaz. Minden munkafolyamat, a design-tól a textil nyomtatásáig és a varrásig az országon belül történik, így tökéletesen végigkövethető és garantáltan etikus.
56-os mérettől 134-es méretig találhattok majd ruhákat a webshopban.
A cég már 35 országban, és több mint 100 üzletben jelen van, aki követi az Instagram oldalukat, az maga is meggyőzödhet erről.
Remélem Magyarországon is olyan népszerű lesz majd mint a többi országban! 

http://www.raspberryrepublic.pl

Ezt a svéd gyermekruha márkát 2008-ban alapította Johan Ström és felesége. Az ötlet abból indult, hogy először a saját gyermekeiknek szerettek volna megfizethető, színes, vidám, organikus pamut ruhákat vásárolni a fenntarthatóság jegyében, de akkor még ilyet nem találtak.
Elkezdték a gyártást, és két év alatt az óriási érdeklődésnek köszönhetően üzleti modellt változtattak, és most a Maxomorra ruhákat csakis kizárólag viszonteladókon keresztül lehet megvásárolni.

A ruhák GOTS-minősített organikus pamutból készülnek, és maga a termék is GOTS-minősített. A DUNS mellett a másik legnagyobb kedvenc márkám.

A Meyadey márka a Maxomorra kistestvére, ugyanaz a tervező és a gyártó, ugyanaz a minőség, viszont a kollekcióikra a visszafogott(abb) színvilág jellemző.

https://maxomorra.com/en/

Az Oli and Carol, 100% természetes gumiból készült fogzáskönnyítő, fürdő játékok, melyek Spanyolországból érkeznek:

  • A gumi maláj kaucsukfából származik
  • Kézzel festett, természetes növényi festék felhasználásával
  • Teljesen biztonságos és higiénikus a rágcsálása a gyerekek számára
  • Természetesen lebomló, környezetbarát, mérgező anyagoktól mentes, PVC, BPA, ftalát és nitrózamin mentes
  • Nem penészedik, nincs rajta lyuk

A Rubens Barn márka Svédországban jött létre, 1998-ban. Két kreatív anyuka olyan kézzel készült babákat szeretett volna megalkotni gyermekeiknek, amelyek puhák, anatómiailag korrektek, kedves és mosolygós arcuk van, és kitartanak az egész gyermekkor alatt.

Ez a kezdő vállalkozás hatalmasra nőtte ki magát. A babák továbbra is kizárólag kézzel készülnek, több mint 20 éve ugyanabban a kínai családi varrodában.

Különböző méret, különböző stílus, de ugyanaz a mosolygós arc minden babán.

https://www.rubensbarn.com

Az Alba of Denmark egy dán gyermekruha márka. A tervező egy többgyermekes anyuka (Majken Banke) akit a saját gyermekkora inspirált a ruhák megtervezésekor.

Színes, retro, játékhoz tervezett ruhák.

Európában készült, magas minőségű ruhák, melyek Oeko-tex vagy GOTS-minősítést kaptak.

https://www.albaofdenmark.dk/who-are-we

A JNY Kids márka 2005-ben jött létre Svédországban. GOTS-minősített organikus pamutból varrják színes és kényelmes ruháikat, Európában.

”Our ambition is to constantly create beautiful prints that appeals to kids in four yearly collections. We believe that kids want to be kids and not small adults. Let kids be kids.”
Malin Käll, designer JNYkids

https://www.jny.se/en/

 

 

 

RÓLUNK ÍRTÁK →

Amennyiben szeretnél többet megtudni az organikus pamutról, a zöld divatról és a ruhákban rejlő nemkívánatos anyagokról, ajánlom figyelmedbe az alábbi linkeket:

Miért viseljünk organikus (bio) ruhaneműt?

Vállalják a felelősséget a ruhaláncok?

Kis mese a szekrényedben lakozó szörnyekről /Greenpeace tanulmány/

A nagy gyermekruha teszt

A Greenpeace detoxikálóba küldi a ruhaipart