A nevem Tóth Tímea, egy kislány édesanyja vagyok. Régi álmom volt egy saját kis vállalkozás elindítása. Hivatalosan 2016-ban indult a vállalkozás, de ezt több év felkészülés és ötletelés előzte meg.

Környezettudományi-ökológus szakon végeztem 2005-ben, majd az egyetem elvégzése után, 2006-ban Norvégiába költöztem, és ott is éltem közel nyolc évig. Ezek az évek jelentősen átformálták a korábbi gondolkodásmódomat és az ízlésemet. Az országgal továbbra is szoros a kapcsolatom, hiszen a családunk fele ott él.

Szerettem volna olyan márkákat behozni Magyarországra, amelyek a skandináv országokban nagyon népszerűek, de itthon még nem lehet őket kapni.

Fontos volt hogy top minőségű ruhák legyenek, és hogy környezet- és bőrbarát anyagokból készüljenek. A webshopban található márkákra azért esett a választásom, mert termékeik mindegyike OEKO-TEX, illetve GOTS-minősített organikus pamutból készült.

A Småfolk gyermekruha márka régi kedvencem, így duplán öröm hogy ezeket a minőségi, vidám darabokat elsőként hozhattam be Magyarországra, és mutathattam meg az itthoni anyukáknak.

A márka 2004-ben alakult Dániában egy családi vállalkozásként. Jelenleg már több mint 600 üzletben és 22 országban megtalálhatóak.

A tervezőt saját gyermekkora inspirálja, amikor a gyerekek még gyerekek lehettek, nem pedig mini felnőttek. Ezek a ruhák visszarepítenek minket a 70-es évek vidám hangulatába.

Már első ránézésre és tapintásra is észre lehet venni a ruhák kiváló minőségét, és az még csak további plusz, hogy a termékeik mindegyike OEKO-TEX vagy GOTS-minősítéssel rendelkezik.

www.smafolk.dk

Småfolk mérettáblázat 

A DUNS Sweden friss tagja a csapatunknak. Ez a svéd márka – amely már több mint 35 országban van jelen- 2007-ben jött létre.

A vállalkozás koncepcióját a következő három szóval lehet jellemezni a legjobban:

ORGANIKUS – UNISEX – EGYEDI

A DUNS Sweden ruhák kizárólag GOTS- minősített organikus pamutból készülnek, Indiában. Rendkívül büszkék arra, hogy alkalmazottaik megfelelő bánásmódban részesülnek (ez a GOTS minősítés egyik kritériuma).

Ez mit jelent pontosan? Például azt, hogy a munkások az átlag fizetésen felül keresnek, a túlóra nem kötelező, és minden esetben fizetett, figyelembe veszik a nagy hőséget, és aszerint osztják be a munkaórákat. A gyár minden szempontból megfelel a biztonsági előírásoknak, így elkerülhetőek a balesetek.

A teljes gyártási folyamatba betekintést nyerhetünk, a képek magukért beszélnek:

http://www.dunssweden.se/docs/production.htm

Amikor GOTS- minősített terméket vásárolsz nyugodt szívvel hátradőlhetsz, hiszen az organikus összetevőknek, az ellenőrzött festékanyagoknak köszönhetően egy tiszta, mindenféle káros vegyianyagoktól mentes termékhez jutsz. Ez nem csak a gyermekednek jó, életmentő a bolygónknak, és azoknak az ázsiai embereknek is, akik a nyomor helyett egy élhető életet kapnak cserébe.

Ez a friss, lengyel – svéd gyerekruha márka kiváló minőségű, 100% GOTS- minősített organikus pamutból készült, szuper cool, színes és vidám ruhákat gyárt és forgalmaz. Minden munkafolyamat, a design-tól a textil nyomtatásáig és a varrásig az országon belül történik, így tökéletesen végigkövethető és garantáltan etikus.
56-os mérettől 134-es méretig találhattok majd ruhákat a webshopban.
A cég már 35 országban, és több mint 100 üzletben jelen van, aki követi az instagram oldalukat, az maga is meggyőzödhet erről.
Remélem Magyarországon is olyan népszerű lesz majd mint a többi országban! 

http://www.raspberryrepublic.pl

Ezt a svéd gyermekruha márkát 2008-ban alapította Johan Ström és felesége. Az ötlet abból indult, hogy először a saját gyermekeiknek szerettek volna megfizethető, színes, vidám, organikus pamut ruhákat vásárolni a fenntarthatóság jegyében, de akkor még ilyet nem találtak.
Elkezdték a gyártást, és két év alatt az óriási érdeklődésnek köszönhetően üzleti modellt változtattak, és most a Maxomorra ruhákat csakis kizárólag viszonteladókon keresztül lehet megvásárolni.

https://maxomorra.com/en/

100% természetes gumiból készült fogzáskönnyítő, fürdő játékok, melyek Spanyolországból érkeznek:

  • A gumi maláj kaucsukfából származik
  • Kézzel festett, természetes növényi festék felhasználásával
  • Teljesen biztonságos és higiénikus a rágcsálása a gyerekek számára
  • Természetesen lebomló, környezetbarát, mérgező anyagoktól mentes, PVC, BPA, ftalát és nitrózamin mentes
  • Nem penészedik, nincs rajta lyuk

http://oliandcarol.us/catalog/

 

RÓLUNK ÍRTÁK →

Amennyiben szeretnél többet megtudni az organikus pamutról, a zöld divatról és a ruhákban rejlő nemkívánatos anyagokról, ajánlom figyelmedbe az alábbi linkeket:

Miért viseljünk organikus (bio) ruhaneműt?

Vállalják a felelősséget a ruhaláncok?

Kis mese a szekrényedben lakozó szörnyekről /Greenpeace tanulmány/

A nagy gyermekruha teszt

A Greenpeace detoxikálóba küldi a ruhaipart