A homoklakó (érzékenyítő mese)

2,490 Ft

Végre egy könyv a bullyingról… az óvodában! Mert a csúfolódás nem az iskolában kezdődik. Tasi Katalin legújabb könyve abban segít, hogy a szülők és pedagógusok könnyebben taníthassák meg az óvodáskorú gyerekeknek, hogy azokkal szemben sem szabad erőszakosan fellépni, akik idegesítőek vagy éppen szokatlanul viselkednek. A mese segít a korai indulatkezelésben, egy olyan témáról indítva párbeszédet gyerekek és felnőttek között, aminek fejlesztése rengeteg iskolás- és kamaszkori feszültséget spórolhat meg a családoknak és az intézményeknek: az elfogadásról.

„Gyereket ütlegelni szigorúan tilos! Kivéve félrenyelés esetén, térdünkre fektetve, lassú ritmusú, erőteljes mozdulatokkal, hátba.”

Vajon mi történik, ha megjelenik az oviban egy fura süvölvény, aki sosem fogad szót? Mit gondolnak az ovisok? Megijednek tőle? Elkerülik? Azt kívánják, bárcsak sose jött volna? Vagy valaki legszívesebben csak behúzna neki egyet, amikor az óvó néni nem látja?

Nehéz megélni, ha olyasvalakivel találkozunk, aki idegesítő és szokatlanul viselkedik. Pedig egyvalamiben biztosan olyan, mint mindenki más: rossz neki, ha bántják.

A mese a csúfolódás, és az elfogadás témáját dolgozza fel.

4 éves kortól

1 készleten

Leírás

ILLUSZTRÁLTA
Mészely Ilka
ISBN
978-615-5649-88-2
KÖTÉS
cérnafűzött, keménytábla
MEGJELENÉS
2021 ősz
MÉRET
165×195
OLDALSZÁM
36
SZERKESZTETTE
Csányi Dóra